за маринатата:
Кардамонът се стрива в хаванче и се смесва с карамфила, чилито, куркумата, накълцаната мента, стрития на паста чесън, настъргания джинджифил, млякото и лимоновия сок. Посолява се и се разбърква.
Месото се реже на парчета и се залива с млякото. Оставя се да се маринова за минимум 40 минути.
Оризът се измива, накисва се за 30 минути във вода, след което се отцежда. Лукът се реже на полумесеци и се карамелизира в 1/3 от маслото.
В тенджера се сипва оризът и се добавят дафиновият лист, канелата и куркумата. Налива се вода, колкото да го покрие, и се вари до полуготовност – около 10 минути.
Месото се подрежда в чугунен съд, отгоре се разпределя част от ориза и се посолява. Сипват се лукът и наситнената мента. Покрива се с останалия ориз, посолява се, слагат се няколко парченца масло и се похлупва.
Ястието се готви 45 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).