Loader
0%

Запечена пъстърва с картофено пюре

ff

Необходими продукти

  • 8 филета от пъстърва
  • 700 г стари картофи
  • 50 мл прясно мляко
  • 80 г краве масло
  • 2 жълтъка
  • 50 г каперси
  • 1 връзка копър
  • 1 скилидка чесън
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от филета от пъстърва, картофи
recipe-icon
Време 1 ч.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Филетата от пъстърва се овкусяват със сол и се запържват в 30 г масло – до полуготовност. Подреждат се в тава.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Картофите се обелват, режат се на едро и се сваряват в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждат се и се пюрират с преса за картофи. Към тях се добавят накълцаният копър, жълтъците, нарязаните каперси, останалото масло, загрятото прясно мляко, стритият на паста чесън, сол и черен пипер на вкус.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Разбърква се добре и с помощта на пош се разпределя върху рибата.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Ястието се пече в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) до златисто – около 10–15 минути.

4
icon

Добър апетит!