Loader
0%

Зелена леща с талиатели

ff

Необходими продукти

  • 200 г талиатели
  • 200 г зелена леща
  • 4 скилидки чесън
  • 30 г сушени домати
  • 1 морков
  • сокът от 1 лимон
  • 2 стръка мащерка
  • 1/4 връзка магданоз
  • 80 мл зехтин „Екстра върджин"
  • 150 мл зеленчуков бульон
  • 200 г цедено кисело мляко
  • 2 ч. л. кимион на зърна
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от талиатели, зелена леща
recipe-icon
Време 45 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

1. Лещата се сварява във вода, заедно с мащерката. Отцежда се.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Пастата се натрошава с ръце и се сварява така, че да остане леко твърда в средата (ал денте).

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Морковите и чесънът се наситняват и се запържват в половината от зехтина.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Добавя се леко счуканият кимион и след няколко секунди се сипват лещата и наситнените домати.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

След минута се прибавя и пастата.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Налива се бульонът, овкусява се със сол, черен пипер и лимоновия сок. Щом кипне, се дърпа от огъня.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Сервира се с кисело мляко, смесено с наситнен магданоз и останалия зехтин.

7
icon

Добър апетит!