Чесънът за дресинга се стрива на паста с малко сол и се разбърква с горчицата и меда. Налива се оцетът, разбърква се, а след това на тънка струйка и при постоянно бъркане се сипва зехтинът. Накрая се добавят и наситнените копър и магданоз.
Патладжаните се белят и се режат на тънки филии по дължина. Осоляват се и се оставят да престоят 20 минути, за да си пуснат горчивата вода. След това се измиват и се подсушават.
Тиквичката се реже на тънко по дължина. Чушките се почистват от семките и се режат на четири по дължина. Доматът се режат на шайби. Тиквичката, патладжанът и червените чушки се намазват с част от дресинга и се изпичат на грил тиган.
Кравето сирене се настъргва и се разбърква с крем сиренето.
Лютата чушка, копърът и магданозът се наситняват и заедно с ригана се разбъркват в сирената. Прибавя се и стритият на паста чесън.
Патладжаните се подреждат в облечена с фолио за свежо съхранение форма за печене „терин“. Краищата на фолиото и на патладжаните трябва да висят, за да покрият терина отгоре. Слага се част от сирената, после ред зелени чушки, сирена, домати, сирена, тиквички, сирена, червени чушки и накрая – отново сирена.
Краищата на патладжаните се прегъват навътре. Покрива се с фолиото и се притиска леко. Прибира се в хладилник за 2–3 часа. Поднася се с останалия дресинг.